Wat is Jikiden Reiki?

Jikiden reiki, www.reiki-opleidingen.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Wat is Reiki?
Het woord "Reiki” betekent letterlijk "universele levensenergie”. Dat is de energie die ons leven geeft en ervoor zorgt dat we gezond en gelukkig zijn. 

Reiki is daarnaast een zuivere, natuurlijke en eenvoudige methode om deze energie via handoplegging door te geven, met het doel het zelfgenezende vermogen van het lichaam te stimuleren. Hiertoe worden de handen zachtjes op het geklede lichaam gelegd, zonder druk uit te oefenen. Terwijl de helende energie in een geconcentreerde en krachtige vorm door de handen van de Reikigever stroomt, ervaart degene die behandeld wordt een ongekend diepe ontspanning. De staat van totale ontspanning werkt stress-reducerend en is bevorderend voor zowel lichamelijk als geestelijk herstel.

Om Reikibehandelingen te geven heb je geen bijzondere gaven of krachten nodig. Iedereen kan leren het bij zichzelf of bij anderen toe te passen.

Reiki wordt wereldwijd door miljoenen mensen beoefend. Waar de methode aanvankelijk vooral in huiselijke kring werd toegepast, zijn er nu steeds meer professionele Reikitherapeuten. Alleen al in de VS zijn er meer dan 800 ziekenhuizen waar Reiki dagelijks wordt ingezet als aanvulling op de reguliere medische behandelingen. In Europa neemt het aantal Reikitherapeuten in ziekenhuizen ook langzaam maar zeker toe.
Wat is Jikiden Reiki?
Bij bijna alle Reikivormen die op dit moment worden beoefend gaat het om Westerse varianten van de oorspronkelijke Japanse Reiki. 
Van Jikiden Reiki kan men zeggen dat het de puurheid, kracht en eenvoud heeft van de Reikimethode zoals die in 1922 is ontwikkeld door Mikao Usui. In tegenstelling tot veel andere stromingen maakt ze gebruik van het oorspronkelijke lesmateriaal van Usui en zijn opvolger Hayashi. Jikiden Reiki kent geen Westerse aanpassingen of zweverige spiritueel-esoterische toevoegingen.
Letterlijk betekent Jikiden Reiki: "Reiki, direct van de meester”, wat zoveel wil zeggen als authentiek, onveranderd. 

Om te zorgen dat deze authentieke vorm van Reiki puur blijft, is in Kyoto het internationale Jikiden Reiki Instituut opgericht. 
Dit zorgt er onder andere voor dat het Jikiden-Reiki-onderwijs zijn oorspronkelijke vorm en kwaliteit behoudt. Opleidingen in Jikiden Reiki zijn gestandaardiseerd en worden overal ter wereld op dezelfde wijze gegeven.
Alle Jikiden-Reikibeoefenaars en –leraren zijn door dit Instituut gecertificeerd en staan op de website van het Instituut vermeld.

Waarom zou u voor Jikiden Reiki kiezen?
De lesprogramma’s van westerse varianten van Reiki variëren in duur en kwaliteit. Soms is het zelfs mogelijk om diploma’s in de verschillende opleidingsniveau’s in één avond of weekend te halen. Van standaardisatie van het lesprogramma is vaak geen sprake. Bij Jikiden Reiki is dat wel het geval. Van de oorspronkelijke Japanse lesmethode wordt niet afgeweken. Bovendien hanteert het Jikiden Reiki Instituut een registratiesysteem van leraren, zodat u zeker weet dat u les krijgt van een gekwalificeerd persoon. Vergoedingen voor cursussen zijn overal ter wereld gelijk.

 
90112 bezoekers (145335 hits) sinds 4-11-2012
Powered by webXpress