Hans Hesselmann

Hans  Hesselmann
Shihan kaku Reiki leraar
Utrecht en Nieuwegein
 
Hans Hesselmann is in het dagelijkse leven en al meer dan 40 jaar
fulltime docent in de vechtkunsten. Door zijn vele trainingen zowel in Japan als in o.a. de U.S.A. wist hij een prachtige synthese te ontwikkelen in het samengaan van Oosterse en Westerse opvattingen, die hij dagelijks in zijn Dojo en tot ver daarbuiten onderwijst. Hij geniet wereldwijde bekendheid door zijn internationale stages en kampioenschappen.
 
Als kind had ik al ervaringen met helende energie en het vermogen pijn bij
anderen te verzachten. Begin jaren 90 volgde ik een opleiding aan de Amsterdamse Academie voor Natuurgeneeskunde. Later aangevuld met studies op het gebied van Chakra Healing,  Quantum Touch, Westers Reiki, Reconnective Healing, Regenesis, Quantum Entrainment, Power Healing en Jikiden Reiki.
 
Ki - training bevat voor mij nauwelijks nog  “geheimen”  zo die er al waren. In de vechtkunst wordt er veelal op heel andere wijze mee gewerkt, dan in healing sessies. Door mijn studies werd ik steeds meer aangetrokken met deze energie te werken tot heil van de mensen met wie ik in aanraking kom. Daarom is mijn Dojo tevens mijn praktijk om mensen in healing-sessies te helpen.
 
Jikiden Reiki kwam op mijn pad door terug te gaan zoeken naar de bronnen van Reiki en de directe mogelijkheid om naast Westerse leraren o.a. Jaap Pol en Frank Arjava Petter, uit eerste hand te mogen leren van Tadao Yamaguchi – sensei.
 
Heel mooi vind ik ook dat dit helemaal niet zo toevallig lijkt te zijn.  Usui – sensei had in zijn tijd en wellicht in zijn jongere jaren een uitmuntende vaardigheid in Yagyu Ryu  zwaardvechtkunst en in Aiki Jutsu.  Hij was tijdgenoot van en bevriend met grote namen uit de vechtkunst , waaronder
Jigoro Kano, grondlegger van Judo, Morihei Ueshiba grootmeester van Aikido en Gichin Funakoshi de Japanse grootmeester die Karate naar het Westen bracht.
 
Exponenten in de vechtkunst, die zich uiteindelijk ook gaan bezig houden met vormen van healing, zijn zowel in de Orient als in het Westen door de eeuwen heen terug te vinden.
 
Ik prijs mij gelukkig op mijn weg vele kundige leraren getroffen te hebben en dat ik bijna altijd direct uit eerste hand, dus bij de bron mijn trainingen kon doen.
 
Met Jikiden Reiki vond de route terug naar de bakermat Japan.
 
Mijn activiteiten:

 

  • Healing sessies in hier boven genoemde mogelijkheden.
  • Maandelijkse Healing Energy avonden.
  • Maandelijkse Jikiden Reiki oefenavonden.
  • Opleidingen Jikiden Reiki , shoden niveau.
  • Healing workshops.
  • Persoonlijke begeleiding.
     


hans Hesselmann

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

83320 bezoekers (135721 hits) sinds 4-11-2012
Powered by webXpress