Behandelingen

Reiki Behandelingen

Algemeen
Ieder mens beschikt over een zelfgenezend vermogen dat voldoende bescherming biedt tegen ziekten. Toch worden we soms ziek. Het zelfgenezende vermogen functioneert niet optimaal doordat de energiedoorstroming in het lichaam is geblokkeerd. Dit kan fysieke, psychische of externe oorzaken hebben.

Reiki is een holistische heelmethode. Bij holistische geneeswijzen wordt ervan uitgegaan dat lichaam en geest niet los van elkaar functioneren en elkaar voortdurend beïnvloeden.
Zit iemand bijvoorbeeld langdurig niet lekker in zijn vel, dan zal hij uiteindelijk ook lichamelijke klachten krijgen. 
Het mooie van Reiki is dat het automatisch inwerkt op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. 

Reiki kan goed samengaan met de therapieën van uw reguliere arts, maar mag deze nooit vervangen.

Voor de behandeling
Voor de behandeling zal de Reiki-therapeut uw hulpvraag met u doornemen. Besproken wordt o.a. welke klachten u heeft, of deze chronisch zijn of niet, of u een arts heeft geraadpleegd, of u medicijnen gebruikt en wat u van de Reikibehandelaar verwacht.
Vervolgens zal de therapeut u uitleggen wat Reiki is en wat u tijdens dit eerste bezoek van hem kunt verwachten. 
Behandelingen duren doorgaans een uur tot anderhalf uur.

Tijdens de behandeling
Tijdens de sessie ligt u - geheel gekleed - op een behandeltafel of zit u op een stoel. Uw lichaam krijgt extra energie toegediend via de handen van de therapeut, die zachtjes op u rusten en zo nu en dan van de ene naar de andere plek bewegen.  

Een Reikibehandeling voelt heerlijk aan. Terwijl u de helende energie ontvangt, voelt u een diepe, weldadige vrede over u komen. De handen van de therapeut kunnen prettig warm aanvoelen. Soms voelt u tintelingen in uw lichaam.
De behandeling is erop gericht blokkades in uw energiesysteem op te heffen en afvalstoffen los te kloppen. Door de verbeterde energiedoorstroming en de diepe ontspanning die u tijdens de behandeling ervaart, wordt uw zelfgenezende vermogen gestimuleerd. 

Na de behandeling
Na de behandeling neemt de behandelaar het vervolgtraject met u door. Meestal wordt een minimum van drie sessies voorgesteld, maar zijn uw klachten ernstig of chronisch dan kunnen meer sessies nodig zijn. Het resultaat van de behandelingen is afhankelijk van de ernst en de duur van uw aandoening.
Natuurlijk is het aan u om te beslissen of u met de behandelingen door wilt gaan.

U wordt aangeraden het na de behandeling rustig aan te doen, veel water en vooral geen alcohol te drinken. 
Het kan zijn dat u zich enkele uren na de behandeling wat moe of duizelig voelt, of dat uw klacht kortstondig enigszins verergert. Maakt u zich geen zorgen: dat is een goed teken. De energie doet zijn werk en de afvalstoffen worden uit uw lichaam vrijgemaakt. 

90106 bezoekers (145329 hits) sinds 4-11-2012
Powered by webXpress