Carlo Mooij


Carlo Mooij
Shihan leraar

Alkmaar

 

Mijn naam is Carlo Mooij. Ik ben geboren in 1962 te Oudorp in Noord-Holland. Ik ben gehuwd en heb vijf kinderen.

 

Op jonge leeftijd had ik reeds een levendige interesse voor alternatieve geneeswijzen. Ik bracht menig uur door met het lezen van boeken over geneeskruiden, homeopathie, Bach bloesemtherapie, voetzonetherapie enzovoorts. Ook kreeg ik ervaringen met het opleggen van mijn handen om bij anderen hun pijn te verzachten.

 

Op 45-jarige leeftijd nam ik het besluit om mijn passie te volgen en een studie kruidengeneeskunde te doen. Eén van de leerlingen vertelde tijdens de voorstelronde, dat zij Reiki 2 had. Ik had wel eerder van Reiki gehoord, maar wist er niet het fijne van. Toen ik haar sprak raakte ik geïnteresseerd over hetgeen zij vertelde. Spoedig volgde ik een Reiki 1 cursus, later volgden Reiki 2, 3A en 3B.

 

In een van de boeken van Frank Arjava Petter las ik over Jikiden Reiki en raakte hiervoor bijzonder enthousiast. Reiki te kunnen leren zoals Dr. Hayashi het onderwees. De Shoden cursus was voor mij een echte openbaring. De duidelijkheid van de lesstof en de eenvoud over hoe te behandelen. Daarna volgde ik zo spoedig mogelijk de Okuden cursus. Ik kreeg de sterke wens om Jikiden Reiki verder over de wereld te verspreiden. In januari 2014 voldeed ik aan de voorwaarden voor het inschrijven en kon ik mij opgeven voor de Shihan Kaku opleiding.

 

Na een zevendaagse opleiding bij Tadao Yamaguchi Sensei en Frank Arjava Petter Sensei te Frankfurt in juni 2014, mocht ik het certificaat van Shihan Kaku in ontvangst nemen. Heel dankbaar ben ik, dat ik uit zo’n directe bron Reiki mocht leren en nu de Shoden cursus van Jikiden Reiki zelf mag onderwijzen.

Juni 2015 heb ik mijn Shihan opleiding afgerond bij Sensei Frank Arjava Petter.

Mijn activiteiten:

 

Jikiden Reiki Shoden & Okuden opleidingen

Reiki oefenavonden

Carlo

 

Carlo met Tadao

83323 bezoekers (135724 hits) sinds 4-11-2012
Powered by webXpress